top of page
our-beliefs1.jpg

MENEDÉKPONT

Isten hozta a Győr-Szabadhegyi Református Egyházközség Szeretetszolgálatának oldalán

Görgessen lejjebb

two-hands-reaching-each-other3.jpg

SEGÍTSÉG

IDŐS / SZÉPKORÚ TESTVÉREINKNEK
 

Gyülekezetünk diakóniai szolgálatata kezdettől fogva szívén viseli azon testvérek felkarolását, akik idős koruknál fogva rászorulnak a segítségre, vagy éppen magányosak. De gondját viselik a szolgáló testvérek rászoruló családoknak, gyermekeknek egyaránt.

MENEDÉKPONT

DIAKÓNIAI SZOLGÁLAT

 

Gyülekezetünk diakóniai szolgálatata több területen is segítséget nyújt a rászorulóknak, a szükségben lévőknek Jézus Krisztus tanítása alapján, aki arra indította tanítványait, hogy az irgalmas samaritánus példája nyomán felebarátjai legyenek azoknak a szükségben lévőknek, akikkel találkoznak, akiket Isten útjukba vezérel.. 

two-hands-reaching-each-other2.jpg

SEGÍTSÉG

MENEKÜLTEKNEK
ÉS HÁBORÚ MIATT
ELKÖLTÖZÖTT TESTVÉREINKNEK

 

Amióta  az ukrajnai háború tragédiája tart, gyülekezetünk szeretetszolgálata aktívan részt vesz a kárpátaljai testvérek felkarolásában. Segítséget nyújtunk az élet minden terén - adminisztratív teendőktől munkahely-keresésen át a dologi támogatásig. Jelen szolgálat mindmáig igazi menedékpont a hozzánk fordulóknak. 

AMIRE SZÜKSÉG
VAN


AMIT KÉRÜNK:
 

Az alábbi gombra kattintva érheti el azt a listát, ami az aktuális szükségeket tartalmazza. Minden, ami a táblázatban megjelenik, általunk elért, hozzánk segítségért forduló családoktól, rászorulóktól van.. 

our-beliefs1.jpg

KAPCSOLAT

A Diakóniai szolgálat elérhetőségei:

e-mail.jpg

Szeretetszolgálatunk:

Horváth Renáta

koordinátor:

30/883-3802

Szakács Sándor

lelkipásztor:

30/632-4599

KapcsoltMenedék

Diakóniai szolgálat

A diakóniai szolgálat keretében végezzük:

- idősek látogatását, háztartásbeli segítését, kertgondozást;

- közeli családtagokkal való kapcsolattartást és folyamatos egyeztetést;

- ügyintézést (pld.: hivatali, posta, bevásárlás, idősotthonba jelentkezés);

- telefonos lelki segítségnyújtást alkalomszerűen, vagy rendszeresen;

- kocsival való szállítást orvoshoz, hivatali ügyintézéshez, gyülekezeti programokra, stb.

two-hands-reaching-each-other3.jpg

Menekültügy

2022 márciusától a Magyar Református Szeretetszolgálat kérésére bekapcsolódtunk az ukrajnai háborús helyzet miatt menekülők megsegítésébe, mely tevékenység magában foglalja:

- menekült / menedékes családok kísérése ügyintézésre, érdekükben telefonok intézése, eligazodásuk segítése, szállás- és munkatalálásuk támogatása, valamint személyes okmányaik megkérésének vagy megújításának támogatása (információval és személyes kíséréssel),

- menekült / menedékes családok gyermektagjai beilleszkedésének segítése (iskola-, szabadidős elfoglaltságok találása gyerekeknek, táborba kísérés, iskolai felkészítés, stb.),

- Győrben vagy távolabbi, pl. budapesti gyülekezetekkel kapcsolat építése és fenntartása tapasztalat-megosztás céljából.

Diakóniai
bottom of page