top of page
332255607_3365461627043136_3907783957532174038_n.jpg

Keresztelkedni szeretnék

Ha Testvérünk keresztelkedni szeretne, biztatjuk, hogy vegye fel a kapcsolatot valamelyik lelkipásztorral személyesen, telefonon vagy e-mailben. Szeretettel hívjuk bármelyik istentiszteletünker, ahol nemcsak a gyülekezetet láthatja, hanem kiváló alkalom nyílik megbeszélni személyesen is a teendőket.

Amit tenni kell:

our-beliefs1.jpg

1

Felkészülés

A felnőttkeresztség, életünk egyik legszebb pillanata: az a szertartás, amelyen keresztül életünk története hozzá-kapcsolódik Jézus Krisztus kereszthalálához és feltámadá-sához. Egyben elköteleződés Jézus Krisztus követésére: annak ünnepélyes megvallása, hogy Jézus Krisztus követői szeretnénk lenni Szentlelke segítségével a református egyház közösségében. Ezért méltó, hogy erre felkészüljünk minden tekintetben.

A keresztelést egy nyolc alkalomból álló felkészítő előzi meg, amelyben méltó helyet kap ez a felkészülés egy családias beszélgetés keretében.

2

Keresztelés

A keresztelés egy megbeszélt előre megbeszélt időpontban vasárnapi istentisztelet keretében történik. 

Akit felnőttként keresztelnek, a keresztelés alkalmával teszi le fogadalmát, elkötelezve magát Jézus Krisztus követésére a református egyházon belül. Ezért a felnőtt keresztség egyben konfirmációnak is számít: a felnőttként megkeresztelt testvér egyben konfirmált testvérként szerepel gyülekezetünkben.

A keresztelésről bővebben a gombra kattintva olvasható:

 

3

Csatlakozás a gyülekezethez

Szeretettel hívjuk Testvérünket arra, hogy egyben gyülekezetünk élő tagja legyen. A csatlakozásnak egy adminisztrációs teendője van, a csatlakozási nyilatkozatot kell kitöltenie. 

Ennél sokkal fontosabb az, amit a gyülekezethez tartozás lelkiekben, a hitéletben nyújtani tud. Egy testvéri közösség, ahol számíthatunk egymásra. Hittestvérek, akik egymásnak segítenek Krisztus útján és őszinte szívvel törekszenek arra, hogy a világ világossága lehessenek.

A csatlakozásról, és a gyülekezet teljes jogú tagáságról az alábbi gombra kattintva olvashat:

A keresztelés felépítés

Az Apostolok Cselekedeteiről írt könyvből tudjuk, hogy a kereszteléshez már a kezdet kezdetén hozzákapcsolódott a hitvallás. Nem emberi előírás alapján, hanem  Urunk Szentlelkének vezetése alatt élő testvéreink önmaguktól tettek vallást hitükről (lásd: ApCsel 8, 37) Ma a keresztelésnek négy fontos eleme van:

108863776_4383727021639269_6069626195310404216_n_edited.jpg

Jézus mondja:
 

"Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül" (Márk 16, 16)

Mit higgyek?

Azt, hogy igaz az Örömhírt: Jézus Krisztus egyszeri keresztáldozata neked is szabadítást hozott a bűn és a halál rabságából. Ezért hivatva vagy a boldog életre, ami az Isten iránti hálára, Jézus Krisztus követésére épül.

Más szemmel nézed a világot. Értékrended Isten szeretetének értékrendje szerint változik, és ez nem nyűg lesz életedben, hanem örömmel tölt el.

 

Ehhez az kell, hogy elindulj azon az úton, ami Jézus tanítványává tesz (Máté 28, 19). A tanítványok útján kell elindulni ahhoz, hogy valaki a keresztségben részesüljön.

 

Ehhez nyújtunk segítséget az "Út" sorozatban, amelynek gyakorlatilag a felkészítő a keresztségben való részesedéshez.

our-beliefs1.jpg

Az Apostoli Hitvallás

Az Apostoli Hitvallás szövege honlapunkon is elérhető:

Az "Út"-ról, a felkészülés menetéről az alábbi gombra kattintva olvashatsz bővebben

_edited.jpg
Út-oldal001.jpeg
bottom of page