top of page

Konfirmáció 2024.

Április 29.

Hétfő, 18:00

Szülői értekezlet

Május 17.

Péntek, 17:00

Főpróba

Május 18.

Szombat, 17:00

Bizonyságtétel

Május 19.

Pünkösd vasárnap, 9:30

Konfirmáció

Jelentkezés konfirmációra

Kérjük mindazon másodéves konfirmandusainkat, akik 2024 Pünkösdjén konfirmálni szeretnének, hogy az alábbi gombra kattintva jelentkezzenek. Jelentkezési határidő: március 31. Húsvét.

108863776_4383727021639269_6069626195310404216_n_edited.jpg

Lépésről lépésre

Tanuljuk a kátét lépésről lépésre, párbeszédben az élő Jézussal. Katt a lenit gombra:

Konfirmációi felkészítő

Konfirmációi felkészítőt tartunk 7. - 8. osztályos fiatalok számára. A felkészítőt a gyülekezeti teremben tartjuk hétfőnként.

Érdeklődni elérhetőségeink bármelyikén lehet.

A felnőtteknek (18 éven felülieknek) külön tartunk felkészítőt.

Google tanterem

A felkészítő során a google tanteremben tartjuk a kapcsolatot - ide kerül fel a felkészítő anyaga is. Belépni, illetve belépési szándékot jelezni az alábbi gombra kattintva lehet:

received_271594555536941.jpeg

Konfirmációi felkészítő
2023/2024

A 2023. évi őszi felkészítő első alkalma:
 
szeptember 18. hétfő, 17:00

Jelentkezés / feliratkozás:

cross in heart.jpg

Kedves Szülők!
Kedves Konfirmandusok!

Örömmel hirdetjük meg, hogy folytatjuk a konfirmációra való felkészülést. Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akik most kezdik a felkészítőt, és ugyanilyen szeretettel várjuk vissza azokat, akik már a második évet kezdik.  Szeretettel v Az idei év különlegesnek számít. Elkezdjük egyházközségünk "Ifi junior" más néven "kis ifi" csoportját, aminek a második évet kezdó ifjaink lesznek tagjai. Nem csak a névben van változás. Hívjuk őket az ifi alkalmaira is, hiszen rengeteg program, játék és a szentírás megismerésének keretében tovább mélyülhet kapcsolatuk Jézus Krisztussal, a boldog élet forrásával. Ki ne akarna magának boldog életet? Tudjuk, hogy a boldog élet forrása maga Jézus, az Úr.. Szeretettel várjuk azokat az ifjakat is, akik még nincsenek megkeresztelve: ők a konfirmáció alkalmával egyben a keresztelésben is részesülnek.

A felkészítőt ebben az évben is blokkokra osztva tartjuk. Egy blokk általában öt-hat alkalombóll áll. A felkészítő alkalmait  az elmúlt évhez hasonlóan hétfőnként tartjuk 17:00 órától a gyülekezeti teremben (József Attila u. 31.). A felkészítő elsődleges célja az, hogy a gyermek megismerje Jézus Krisztust, az élő Urat legalább annyira, hogy a konfirmáció alkalmával őszintén és igazságban tudjon hitvallást tenni róla, és elkötelezni magát az Ő követésére. 

Az őszi félév alkalmai:

1. Blokk


1.) Szeptember18.  A boldog élet titka
2.) Szeptember 25. Megismerni Istent...
3.) Október 2. Az  élet törvénye - a Szeretet parancsa
4.) Október 9. Az üdvösség - hiszed vagy nem?
5.) Október 16. A hitvallás

2. Blokk

1.) November 6.  A teremtő Isten
2.) November 13. Jézus Krisztus: Miért jött?
3.) November 20. Jézus Krisztus: Miért halt meg?
4.) November 27. Jézus Krisztus: Valóban feltámadt
5.) December 4. Jézus él - közösségi alkalom

cross in heart.jpg

 A confirmatio – latin  szó. Jelentése: "Jóvá- hagyás; Megerősítés”. Mit hagy jóvá, vagy mit erősít meg a konfirmandus? A keresztségi fogadalmat. Akit gyermek- korában kereszteltek meg, annak a kereszt- séget a szülők és keresztszülők hitvallása alapján szolgáltattuk ki. Ezzel visszavon- hatatlanul Isten Szövetségének tagjává lett. Most elérkezett abba az életkorba, amikor a keresztségi fogadalmat megerősíti, jóváhagyja, azaz ő maga vallja meg hitét és tesz fogadalmat. A hit e szép, felfedezésekkel teli útjához nyújt segítséget a konfirmációs felkészítő, illetve a konfirmáció után az Ifi, amely jelenleg P-Con csoport néven működik gyülekezetünkben.

A konfirmáció

A felkészítést ebben az évben is blokkosítva, két éves felkészítő  keretében tartjuk. A blokkosítás jelentős könnyebbséget és nagy segítséget fog jelenteni gyermeküknek is.   Mit jelent ez? A felkészítőt blokkokra osztva tartjuk meg, amelyek között két-három hét szünet lesz. Egy blokk általában öt-hat alkalomból áll. Ezeket az alkalmakat az elmúlt évhez hasonlóan hétfőnként tartjuk 16.30 órától a gyülekezeti teremben (József Attila u. 31.). A felkészítő elsődleges célja az, hogy a gyermek megismerje Jézus Krisztust, az élő Urat legalább annyira, hogy a konfirmáció alkalmával őszintén és igazságban tudjon hitvallást tenni róla, és elkötelezni magát az Ő követésére, ugyanakkor megismerje református keresztyén hitvallásunkat, életünket.  A család segítségére továbbra is nagy szükség van ezen az úton. Ezért tisztelettel hívom és várom Önöket a szülői értekezletre, és a gyülekezetünk által szervezett egyéb alkalmakra. 

A felkészítő

Miért két év?

Református egy-házunkban a kon-firmációi felkészítő időtartama eredetileg is két év. A két év sokkal jobb lehetőséget biztosít ahhoz, hogy a konfirmandusok nyugodtan, a lényegre figyelve készül-hessenek fel a fogadalomtételre. Mindeközben gyülekezetünket, amelynek közösségében fogják elkötelezni magukat, jobban megismerik, és egymást is jobban megismerve könnyebben kovácsolódnak maguk is egy közösséggé.   A szülői értekezleten, de bármi más megbeszélt időpontban szívesen adok bővebb felvilágosítást.

bottom of page