top of page

Részlet a "Mátrix" című filmből:

 

Hadd mondjam el, miért vagy itt. Azért, mert tudsz valamit. Bár nem tudod megmagyarázni, de érzed. Érezted egész életedben. Valami baj van a világgal. Nem tudod, mi az, csak azt, hogy van. Mint egy szilánk az agyadban, ami megőrjít.”

 

Ugye, éreztél már te is hasonlóan. Próbáltál változtatni sok mindenen, de azt kell látnod újra és újra, hogy ez a baj mindenütt ott van. Bármit csinálsz ott van, meghúzódik a legszebb álmaink mögött is, és orvosolhatatlannak tűnik. Próbálsz építeni valamit, amit boldog életnek neveznek, de mélyen legbelül érzed: a baj akkora, hogy a boldogság csak hiú ábránd. Előbb-utóbb úgyis a „soha már” vesz diadalt mindenek fölött.

Igen, baj van a világgal. Nagy baj. És ennek a bajnak vége kivétel nélkül a tragédia.
 

Mit kell tenned érte?

Nem kell parancsolatokat betartanod.

Nem kell „jónak” lenned.

Nem kell vallásos előírásoknak megfelelned.

 

Valaki ezt elhozta, lehetővé tette, mert Isten úgy döntött hogy ad még egy esélyt.

Mi ezt a Valakit hirdetjük Neked:

 

Jézus Krisztus meghalt érted.

Jézus Krisztus magára vette mindazt a pusztító erőt és hatalmat, ami életedet tönkre tudja tenni, ami bűnbe visz és ami miatt nagy baj van a világgal.

Azt hirdetjük, hogy a téged terhelő vádakat, bűnöket a keresztre vitte – Keresztre ment érted, hogy feltámadásával új életet adjon.

Az élet már győzött. Az élet ellenes hatalmak és Krisztus között lezajlott a meccs, az Élet győzött, és elérhetővé vált.

Nem az a kérdés tehát, hogy ki győz.

Az a kérdés, hogy te ki mellett döntesz.

Készen állsz erre az új életre?

 

De van remény! Van Üdvösség!

Jézus Krisztust.

bottom of page