top of page
DSC04942.JPG

A Passió margójára - Horváth Renáta: egy a népből

Horváth Renáta

Nagyszerű forgatókönyv, szövegek, zene, remek rendezés és kiemelkedő szerepjáték volt ez! Meg kellett történjen, át kellett éljük. Hálásan köszönjük Istennek és minden résztvevőnek a bevonódást, és hálásak vagyunk mindazokért, akik eljöttek!

A nagypénteki Passió-jelenetek játszásakor egy prófécia (úgy tűnik, ez volt:) első része teljesedett be számomra. 2022. év vége felé imádkoztam Istenhez, és Ő megláttatta velem, hogy „még egy kis idő” és tele lesz a templomunk Győr-Szabadhegyen, az emberek jönni akarnak az Istennel találkozni. Meg, hogy a Szentlélek elkezdett egy munkát, melyet be fog fejezni itt Győrben, a mi gyülekezetünket is beleértve, és hogy ebben a munkában az ifjúságnak is nagy szerepe lesz.

A nagypéntek délelőtti Passió-jelenet játszásakor nagyon felemelve és meghatva éreztem magam, mintha nem is lennék teljesen jelen a jelenben, hanem egy másik dimenzióban lennék. A délutáni előadás előtt, mikor végignéztem a tömegen, elérzékenyültem annak láttán, hogy Isten ennyire dolgozott a szívekben, hogy ilyen sokan eljöttek. Döbbenetes volt a „látás” egyfajta részleges teljesülését is megélni, és azt, hogy Isten mindig hűséges. Az idei év fókusza úgy érzem, a közösségépítésen lesz (számos formában valósulhat meg). Ararat: Hűséges Isten: https://www.youtube.com/watch?v=q86XPtR-rY0&list=RDMMq86XPtR-rY0&start_radio=1

Hálás vagyok, hogy része lehettem az előadásnak, mindannak, amit ennyi nagyszerű gyülekezeti taggal együtt gyakorolva megélhettünk. Bevallom, hogy minket, szereplőket is nagyon megérintettek érzelmileg a történések, a jeleneteket látva elgondolkodhattunk, mi mit élünk meg/át húsvétkor.

Az előadásnak talán azért volt átütő hatása, mert a játék fény-és hangjátékkal kísérve belehelyezi az átlagembert Jézus életébe, a szenvedés- és feltámadás-történetbe, „valóságosan” is, ahol csak úgy folynak az események. A történet-játék, néha kihajolva az események sodrásából, a jelen élethez is közel hozza az embert, de végeredményként nem lehet nem megérintve lenni attól, amit látunk, amit a szereplők elmondásaiból hallunk. A végén a bejátszás a gonosz és Jézus monológjáról felteszi a pontot a történet mondanivalójára, mélyebb megértésre visz. Nagyszerű forgatókönyv, szövegek, zene, remek rendezés és kiemelkedő szerepjáték volt ez! Meg kellett történjen, át kellett éljük. Hálásan köszönjük Istennek és minden résztvevőnek a bevonódást, és hálásak vagyunk mindazokért, akik eljöttek!

Szeretném, ha jövőre újra elő tudnánk adni a Passiót, mert sokan szerették volna még látni (akár csak ismerősi körben, akik nem utaztak el Győrbe). A délelőtti előadásról készült videót jópáran osztották, a többek által készült képek is igen kifejezőek lettek. Ha megoldható, én támogatnám a jövőre nézve a változatlan szereposztást, mert mindenki nagyot alakított a maga szerepében.

bottom of page