top of page

Varjasi Norbert, Dr.

Presbiter

Dr. Varjasi Norbert vagyok, nős, feleségemmel egy gyermeket nevelünk.


Misi fiunk hét éves, és már kezd ő is becsatlakozni a gyülekezeti életbe. Végzettségem informatikus és tanár, jelenleg szoftverfejlesztőként dolgozom egy nagyvállalatnál, illetve a Széchenyi Egyetemen tanítok.


Gyerekkorom óta a szabadhegyi gyülekezet tagja vagyok, és ezer szállal kötődöm a városrészhez. Családommal rendszeresen részt veszünk a gyülekezet alkalmain. Felmenőim között mindig is erős volt a közösséghez tartozás igénye, családomban több presbiter, megbízott gondnok és számos névtelen szolgálattevő volt.


Fontos számomra a gyülekezeti munka: szívesen vettem részt az elmúlt évtizedekben az építésben, az ifjúsági munkában, a hitoktatásban és a gyerekek táboroztatásában.


Az elmúlt években presbiterként még több alkalmam nyílt a gyülekezetért dolgozni. 2021 óta, mint egyházkerületi presbiteri képviselő, tagja vagyok a Dunántúli Egyházkerület közgyűlésének, ahol közvetlenül is képviselhetem a gyülekezetet, püspök úr vezetése mellett.


Gyülekezetünkben szükség van a megújulásra. Elődeink és az elmúlt évtizedek komoly munkája lehetőséget teremtett arra, hogy a szabadhegyi gyülekezet az egyházmegye és az egyházkerület egyik legerősebb közösségé váljon, és fénye messzire világítson.

Feladatomnak érzem, hogy ezt észrevegyük, a kapott örökséget tovább tápláljuk, új célokat találjunk és gyümölcsöket teremjünk. Jelenleg sajnos egy generáció hiányzik a közösségünkből, az ő megszólításukat fontos célnak tartom. Gyülekezetünk egy nagy család, egy olyan közösség, amelyben minden tagnak fontos szerepe van, és célunk, hogy mindenki otthon érezze magát benne.Megválasztásom esetén továbbra is a gyülekezet gyarapodásán fogok munkálkodni.

Varjasi Norbert, Dr.
bottom of page