top of page

Simon Balázs

Presbiter

Simon Balázs vagyok 52 éves nős, 4 gyermek édesapja, vámterületen dolgozom.


Feleségemmel – Újhelyi Éva, aki a Nőszövetség aktív tagja és a gyülekezet pénzügyeit is könyveli – 29 éve élünk jóban-rosszban és boldog házasságban. A református gyökerű szüleink, példamutató hitben járását szeretnénk hitelesen imádsággal továbbadni. Ezért a gyülekezet jövőjét a következőképpen képzelem el:


- Egy olyan barátságos tér-légkör kialakítása, hogy örömmel, önként boldogan jöjjön a legifjabbtól a legvidámabb korig mindenki, és ne csak jöjjön, de maradni is akarjon. Legyen ez a hely a lelki menedékhely mellett a szellemi feltöltődés helye is egyben.


- Presbitérium, egy aktív közösség legyen, és mindenkinek fontos legyen a gyülekezet fejlődése, szorosabb kapcsolat a gyülekezeti tagokkal, akár kisebb csoportokban megkeresni, ápolni a kapcsolatot a gyülekezeti tagokkal, vagy megtalálni a legrátermettebb embert/ gyülekezeti tagot, aki ezt szívesen felvállalja.


- Csoportok, működő körök összefogása, átjárás a csoportok között -> később átjárás – összefogás a testvérgyülekezetekkel pl Kossuth utca, Győrújbarát stb…


- Hangsúlyozni az imádság erejét, együtt imádkozni, együtt is keresni az Úr megváltó kegyelmét.


- Kapcsolat a lelkésszel és családjával, ismerjen meg minket még jobban, tudja, hogy mit szeretnénk, mik a céljaink, mi a fontos – miért vagyunk mi EGY GYÜLEKEZET -> hova akarunk eljutni, mi vezérel bennünket, gyülekezet mint egy nagy család több generáció együtt élése Krisztusban.


- Legfőbb cél az ifi-fiatalok számára igazán vonzóvá, szerethetővé tenni a templomot, szeressenek idejárni, akár zenélni, táncolni, játszani, imádkozni, tehát hiány érzetük legyen a templom nélkül!

Simon Balázs
bottom of page