top of page

Kohán Adrienn

Presbiter

Kohán Adrienn vagyok. 1999 óta tartozom a Győr-Szabadhegyi Református Egyházközséghez, férjemmel, Kohán Zoltánnal együtt. 3 gyermekünk van, 22, 21 és 17 évesek (Mátyás, Csaba és Emese Mária).


Százhalombattán nőttem fel. Itt az 1990-es évekig nem volt református gyülekezet. Nagyszüleim Nagykőrösön éltek, ott konfirmáltam bátyámmal együtt 11 éves koromban. A személyes hitre jutás középiskolás éveimre tehető.


A százhalombattai missziói egyházközség ifjúsági csoportjában határoztam el, hogy a közgazdasági szakközépiskolából a Károli Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karára jelentkezem tanító-hittanoktató szakra, ahol 1998-ban végeztem. 1998-2001-ig általános iskolai tanítóként dolgoztam. 2001-től 2013-ig főállású anyaként tevékenykedtem. 2013-ban – az órarendbe iktatott iskolai hit- és erkölcstan oktatás indulásakor - az egyházközség szervezési támogatásával hittanoktatóként folytathattam tovább hivatásomat. Azóta is, Magyarországi Református Egyházunk Oktatási Szolgálatának alkalmazottjaként, a gyülekezethez tartozó iskolákban oktatok református hittant.


A hittanos évnyitókon, évzárókon a hittanoktatással kapcsolatos bevezetőt, számokat, összegzést tőlem szokták hallani a kedves Testvérek, de aktívan részt veszek a hittantáborok, kézműves foglalkozások, kirándulások szervezésében, a gyülekezeti énekkarban, dicsőítő zenekar szolgálataiban.


Presbiterként szeretném a hittanos gyermekek és családjaik érdekeit képviselni, összekötő kapocsként a gyülekezet és a családok között.

Kohán Adrienn
bottom of page