top of page

Almási Kálmán, Dr.

Presbiter

Dr. Almási Kálmán vagyok, 1975-ben születtem Tatabányán. 2018-ig ott éltem és patológusként dolgoztam. 2005-ben felnőttként tértem meg és keresztelkedtem Tatabánya-Bánhidán.


Öt éve viszont Győrben lakom, és dolgozom, a Szabadhegyi gyülekezethez pedig 2019-ben csatlakoztam. Egyedülálló vagyok, gyermekeim még nincsenek. Alapító tagja lettem a gyülekezeti énekkarnak, de csak az első évben láthattak ott a testvérek. A legtöbben a 2023-as Passióból ismerhetnek, ahol azt a vasárnapi keresztényt alakítottam, akinek a szenvedéstörténet hatására megújul a hite.


Mivel én is felnőttként tértem meg, ezért különösen fontosnak tartom, hogy egy gyülekezetben könnyen megtalálhassák helyüket azok is, akik egyházi előzmények nélkül érkeznek. A vasárnapi istentiszteleten kívül is legyen lehetőségük Istenről tanulni, a Bibliát közösen olvasni, a talentumaiknak megfelelő, kisebb-nagyobb szolgálatokat végezni. Ezeket leginkább a gyülekezetben működő kis csoportok teszik lehetővé. Szeretném, ha a jövőben is működnének ilyen csoportok, mint például Út, Út2, Diakónia, Szőlőmag, énekkar, dicsőítő zenekar stb., és esetleg újabbak is alakulnának. Korábbi gyülekezetemben és sok más helyen is nagyjából havonta volt Úrvacsora. Szeretném, ha Szabadhegyen is több alkalmat kapna ez a sákramentum.


Almási Kálmán, Dr.
bottom of page