top of page

Passió 2024.

2024. esztendő Nagypéntekén újra megelevenítettük Urunk szenvedéstörténetét a Meskó Zsolt által szerzett Passió előadásával.

Az idén fiataljaink újra nekivágtak a Passió megszervezésének. Most egy kicsit változott a tavalyi rendszer, a rendezők mellett a főszereplőknek is el kellett menni Pestre, találkozni a darab író-rendezőjével, hogy tőle személyesen is instrukciókat kapjanak.. A Kísértő, a 2 Fekete zakós és Jézus a 3 rendezőnkkel együtt vettek részt a képzésen. Kiderült az idén a hang és fénytechnikát nem tudják ingyenesen biztosítani, de gyülekezetünk első szóra átvállalta a költségeket.

Sok tavalyi szereplő örömmel vállalta idén is a szereplést, mások azonban váltani szerettek volna, így aztán a tavalyi Kísértőnk, Fekete zakósunk, Jézusunk idén a jeruzsálemi nép egyszerű tagjaivá váltak. Sok új szereplővel is gyarapodtunk, akik lelkesedésükkel nagyon sokat segítettek nekünk, akik már átéltük a közös előadás újdonságát, erejét. A próbák során folyamatosan gyarapodott a létszámunk, végül az előadást 50 szereplővel mutattuk be! Minden részvevő nagyon komolyan készült: sokan többször megnézték a tavalyi előadás videóját hogy mindent jól értsenek, egy kreatív ötletnek hála katonáink valódi bőrből készült korbácsot kaptak, rendezőink is mindent megtettek, hogy egyre jobban tudjuk átadni a darab lényegét Jézus halálának életünket megváltoztató hatalmát.

Próbáról próbára mélyült a darab, a főszereplők egyre jobban átélték a kimondott szavakat. Az idei Jézusunk karakterével tényleg elénk állított egy szerény, alázatos szívű, kedves, okos, tiszta, irgalmas, becsületes embert akiben a mindenható Isten testet öltött. A sok kisgyereknek és az idősebb generációt is képviselő asszonyok megjelenésének hála, a nép is egyre jobban formázta az akkori jeruzsálemi időket.
Bár már rutinosak voltunk, mégis remegő szívvel vártuk az előadásokat. Mindkét alkalommal megtelt a templom és ismét csoda részesei lehettünk. Mindkét Fekete zakós, a Kísértő, Jézus, Mária, a fentről érkező Hangok, az Angyal, Pilátus, a Főpapok, Júdás, Barabás, Cirenei Simon, Veronika, a Katonák, a Tanítványok az Asszonyok és a Gyerekek olyan kiváló alakítást nyújtottak, ami elért a nézők szívéig. A sok visszajelzésből kiderült, hogy sokan lelkileg megerősödve távoztak az előadás után és új erőt éreztek arra, hogy a mindennapi élet harcaival szembenézzenek.

Mi szereplők ajándékba még azt is megkaptuk, hogy az előadás nagyon közel hozott bennünket egymáshoz és Istenhez és ennek köszönhetően újfajta magabiztosággal járhatunk tovább az utunkon.

bottom of page