top of page

Tanévzáró istentisztelet és családi nap

Június 13-án tartottuk gyülekezetünk tanévzáró istentiszteletét és családi napját.

Gyülekezetünkben már hagyomány, hogy a tanév utolsó vasárnapján istentisztelettel adunk hálát Istennek mindazért, amit a hittanoktatáson keresztül ajándékozott mindannyiunknak, majd az istentisztelet után a helyben főzött finom gulyás mellett töltünk el időt egymással.

Idén az istentiszteleten a tékozló fiú és a jó pásztor példabeszéde alapján hangzott el igehirdetés. Mindkét példabeszéd arra hívta fel figyelmünket, hogy az ünnep, amit az istentiszteleten szentelünk meg, elsősorban nem a mi ünnepünk, hanem az Atyáé. Ő az, aki ünnepel minden hozzátérő fölött, és ő az, aki arra méltatott minket, hogy az ő ünneplésében részt vehessünk.

A hittanoktatás elsődleges célja az, hogy a gyermekeknek utat készítsen, amelyen Jézushoz találnak, illetve amelyen vele együtt járhatnak. Ebből fakadóan nem csak nekik, hanem családjaiknak, gyülekezetünknek , minden keresztyén felnőttnek szól. Nem egy tantárgy a sok között, hanem az a tantárgy, amely az egész életnek a keretét megmutathatja, az egész élet alapját megismerteti. Ezért mondunk köszönetet minden olyan testvérünknek, akik beíratta hittanra gyermekét, hiszen az élő Úr kegyelméről és erejéről tesznek így bizonyságot kimondva vagy kimondatlanul.

Az igehirdetés után rövid beszámolót hallhattunk az elmúlt tanév hittanoktatásáról, amit hálaadó imádság követett. Ezután énekes szolgálattal mutatták be a gyermekek azokat a legfőbb történeteket, amiket a hittan során tanultak. Köszönet nekik is a szolgálatárt, a bátor hitvallásért.

Az istentiszteleten a dicsőítő zenekar szolgált.

Az istentisztelet után közösségben maradtunk. Addigra már elkészült a finom gulyásleves – ezúton is köszönet a testvéreknek, akik elkészítették azt. Jó volt a gulyás, jó volt az együttlét, jó volt beszélgetni egymással. Elhatároztuk, hogy a következő tanévben még szorosabbra fűzzük a kapcsolatot egymással, hiszen az a közösség, amit a mi Urunk Szentlelke teremt örök, és igazi összefogáshoz vezet. Olyan hátteret tud adni gyermekeinknek, amely védelmet nyújt nekik az istentől elrugaszkodott világ ámokfutásaival szemben, és biztossá teheti életükben Jézus Urunk útját.

Fényképes beszámoló ezen a linken érhető el: https://photos.app.goo.gl/a6Sm3CxT8tofmJce8

S.D.G.

bottom of page