top of page

Hirdetésel - február 4. vasárnap

Reménységgel emlékezünk egy éve elköltözött testvérünkre. Friedery Lászlóné, született László Lívia emléke legyen élő és erőt adó családja és szerettei számára. Vegyük szívünkbe az Apostoli Hitvallás szavait: „hiszem a test feltámadását és az örök életet.”

A gyülekezet 2024-es választói névjegyzékét kinyomtattuk a 2021-22-23-as befizetések alapján, két változatban: név szerint és lakóhely szerint. Sok helyesbíteni való van, Sárika néni az elmúlt héten sok munkát fektetett bele. Kérjük, Újhelyi Zoltán és dr. Almási Kálmán testvérünk segítségével a
gyülekezeti teremben ellenőrizzék a listát a délelőtti és délutáni istentiszteletek után.

Presbiteri gyűlést tartunk február 6-án, 18 órakor.
Főbb napirendi pontok:
2024-es költségvetés és Választói Névjegyzék, pénzkezelési szabályzat

Református bál: február 9-én pénteken, a Kristály Étteremben, gyülekezés 18 órától, kezdés 18:30-kor. A mai napon lezárjuk a jelentkezéseket. Várhatóan túllépjük a 200 főt, két termet is igénybe kell vennünk. Tombola
felajánlásokat vár a nőszövetség.

Idén is gazdag programokat ígér a Házasság hete február 11-18. között Győrben. Részletes programok gyülekezetünk honlapján, és az ajtókon.

Bibliaolvasó kalauzok és Kálvin Kalendáriumok még átvehetők a gyülekezeti teremben.

A nagypéntekre tervezett Passió előadás próbái a jövő héten kezdődnek. Az ebben elhangzó Anima Christi című 4 szólamú kórusműhöz tenor és basszus hangszínű énekesek jelentkezését várja Tóth Renáta karvezető.

Január 27-én közel ezer anyaországi és határon túli lelkipásztor találkozott Budapesten a Groupama Arénában. Az első Kárpát-medencei lelkipásztor-találkozó egyszerre volt a lelkipásztori hivatás évének záró-, illetve az élő ige évének nyitó alkalma. A nap nagy része énekléssel, imádkozással, bizonyságtételekkel, csoportbeszélgetéssel telt, majd a Nagyvárad téri református templomban úrvacsorai istentisztelettel zárult. Gyülekezetünket Jakab Enikő és Füstös Erzsébet képviselte. Bővebb beszámoló a Reformátusok Lapja legfrissebb, 5. számában.

Február első vasárnapja a szeretetszolgálati vasárnap. Ezen a napon köszöntik mindazokat, akik a gyülekezeti diakónia területén vagy az intézményi szolgálatokban segítik az elesetteket. Hálával és szeretettel köszöntjük mi is a gyülekezetünk szeretetszolgálatában részt vevő több, mint 20 testvérünket, és Isten áldását kérjük az életükre és szolgálatukra a Példabeszédek könyve 11, 25. alapján: Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.

bottom of page