top of page

Hirdetések - Március 3-án, vasárnap

Kedden gyülekezetünk önállóságának április 27-ére tervezett jubileumi ünnepségével kapcsolatban tartottunk megbeszélést. Számítunk a gyülekezet tagjainak emlékeire, melyekből házi kiállítást szeretnénk összeállítani. Az elmúlt 65 fényképeit, iratait keressük itt szolgált lelkészekről, konfirmációkról, a régi templomban, a jelenlegi gyülekezeti teremben folyó gyülekezeti életről, templomépítésről, Kossuth utcával közös alkalmakról, gyülekezeti kirándulásokról, a szentiváni közösségről a hitoktatás fejlődéséről, testvér gyülekezeteinkkel való kapcsolatról. A képeket a lelkészi hivatalban lehet átadni. Az ünnepség tervezett napirendje megtalálható az eseménynaptárban. Kérjük, hogy mindenki, aki részt szeretne venni az ünnepségen, regisztráljon, hiszen tudnunk kell a résztvevők pontos létszámát. Regisztrálni is az eseménynaptárban megadott linken lehet, vagy személyesen a lelkészi hivatalban..

Szerdán este nálunk gyűltek össze első alkalommal a városban református hittanoktatást végzők. A Kossuth utcai és a győrújbaráti gyülekezetet is jelentős létszámban képviselték lelkészek, hitoktatók. Áttekintettük az iskolákat (36 iskolában 21 hitoktató végez szolgálatot, heti 313 órában), ismerkedtünk a helyzettel, megerősítettük az együttműködés szándékát.

Csütörtökön böjti imaalkalmon vehettünk részt.

Március 9-én szombaton délelőtt 9 órától délig ismét gyülekezeti munkát szervezünk. Időjárás függvényében kérjük, hozzanak kézi szerszámokat (lapát, gereblye). Aki tud, hozzon talicskát, kesztyűt. Fő cél a lomtalanítás, rendrakás, udvari sétányok, padok, növények rendezése, bejárati ajtó festés és a gyülekezeti terem felkészítése az ünnepekre. Közös batyus ebéddel szeretnénk zárni a munkát, aki tud, hozzon egy kis harapnivalót, amit együtt el tudunk fogyasztani.

Köszönjük az adományokat, már érkeznek a havi utalások egyházfenntartói járulékra és az állandó adakozási célokra:
> Kell-1-Ház (A beosztott lekészi lakás befejezésére és az új gyülekezeti teremre)
> Misszióra (A korábban ifjúsági munkára gyűjtött adományokat szélesítettük ki, hiszen Urunknak hála, már egész gyülekezeti missziónkat érintő lehetőségek nyíltak meg előttünk többek között az ifjúsági munkák gyümölcseként.)
> Szeretetszolgálatunk javára
> Kárpátaljai testvéreink támogatására

Folynak a Passió próbái, már a teljes szereplőgárdával is. Friss információk a Szabadhegyi Passió messenger csoportban. Az előadások nagypénteken lesznek délelőtt 9:30-kor és délután 5 órakor.

A tavaszi gyülekezeti csendesnapot igébe felejtkezéssel, természetben való egyéni imádsággal, elmélkedéssel május 1-én szerdán tartjuk, kedd esti elutazással. Idén Monoszlón leszünk. Jelentkezés Bede Fazekas Enikőnél vagy a lelkészi hivatalban.

bottom of page