top of page

Balatonszárszói gyülekezeti tábor, 2022.

Hetekkel ezelőtt már izgatottan készültünk gyülekezeti táborunkra, ahol a hittanos gyerekek mellett több családdal és idősebb testvéreinkkel tölthettünk együtt 5 napot a Balaton mellett.

Sokunk már harmadszorra volt a balatonszárszói Soli Deo Glória Konferencia Központban, táborunk helyszínén, a friss táborozók pedig örömmel fedezték fel a csodálatos helyet. Szállásaink elfoglalása után-a gyerekek és a felügyelőik a faházakban, a felnőttek és a családok a hotel szobákban-a finom ebéd következett, majd közös eligazításra gyűltünk össze. Miután hálát adtunk, hogy Isten idevezérelt minket és vigyázott ránk az úton, a csoportok elosztása következett. Életkor szerint a gyerekeket 5 csoportra osztottuk, a felnőttek egy közös csoportba kerültek, mindenkinek színes karszalag jelezte hova tartozik. A heti program ismertetése után, már indultunk is a Balatonhoz, hogy lehűtsük magunkat a kánikulában. Este közös, vidám ismerkedési estet tartottunk.

Másnap reggel imaközösségre gyűltünk össze, majd az elmaradhatatlan reggeli futás és a torna következett. Táborunk központi témája Jézus királyi, prófétai, papi tisztjének megismerése volt, kedden a királyi tisztének életünkben való jelentőségéről beszélgettünk. A közös áhítat és dicsőítés után-gyülekezetünk dicsőítő zenekara szinte teljes létszámban ott volt a táborban- korosztályonként mélyültünk el a témában. A kisebbek az elveszett bárány példázata alapján tapasztalhatták meg, hogyan vezet, figyel ránk Isten, a nagyobbak és a felnőttek Isten vezetéséről, az Isten szerint nekünk szánt életút megtalálásáról beszélgettek. Délután jót fürödtünk a Balatonban este pedig a dicsőítés után közösen eljátszottuk az elveszett bárány történetét.

Szerdán a délelőtti foglalkozáson Jézus főpapi tisztét jártuk körül. Jézus elszenvedte helyettünk Isten bűn miatti haragját. Isten megbocsátó szeretete minket is arra kell, hogy késztessen, hogy mi is meg tudjunk bocsátani másoknak. Lemondani a jogos bosszú lehetőségéről, megküzdeni a rossz érzéseinkkel, átgondolni a minket megbántó ember helyzetét, indítékait nem egyszerű dolgok, magunktól képtelenek vagyunk rá. A bennünk lévő haragnak óriási ereje van, rombolja testi, lelki egészségünket. A gonosz szolga példázata alapján a kisebbek kézműves alkotásokon keresztül foglalkoztak a megbocsátással, a nagyobbak a közös beszélgetésben egymás személyes történetei által tapasztalhatták meg a megbocsátás valódi gyógyító erejét. A délutánt ismét a Balaton partján töltöttük, este örömmel, egyre lelkesebben énekeltük a dicsőítő dalokat, utána pedig a szabadhegyi gyülekezetről szóló kvíz tette felejthetetlenné az estét.

Csütörtökön Jézus prófétai tisztének megismerése következett. A foglalkozások előtt a naini ifjú történetéről hallhattunk, kiemelve, hogy a fiú életre keltésének csodájától micsoda változások indultak meg az ott jelenlévők szívében. Jézus szava hatalommal bíró szó, amely életeket képes megváltoztatni, Hozzá tartozva, Őt megismerve a mi életünk is megváltozhat. Izgatottan készültünk az esti előadásra is, hiszen a tábor résztvevői 3, a héten tanult bibliai történetet adtak elő különböző filmes stílusokban. A legkisebbek az elveszett bárányt játszották el romantikus stílusban, ezt követte ugyanez a történet akciófilmként előadva, még a vér is folyt-természetesen a ketchupos üvegből. A gonosz szolga példázatát nézhettük végig James Bond filmként, majd ismét az elveszett bárányt láthattuk vérfagyasztó horror stílusban. Végül a Naini ifjú történetét izgulhattuk végig krimiként, majd ugyanezt a történetet a felnőttek ismeretterjesztő filmként jelenítették meg, de olyan sikereresen hogy bármelyik Tv csatorna levetíthette volna. Az előadásokra való készülődés, a sikeres bemutatók igazi közösséget kovácsolt a csapatokból, nézőként pedig kiválóan szórakoztunk.

Eljött a péntek, a szomorú búcsú napja. Mindannyian megállapítottuk, hogy csodálatos napokat töltöttünk együtt, az egész tábor alatt érezhettük Isten felén áradó megtartó, gyógyító szeretetét, amely megnyilvánult a tökéletes időjárásban, a vidám hangulatban, a naponkénti együttlétben, a közös dicsőítésben, imádságban. A táborban készült képek jól visszaadják, hogy minden korosztály jól érezte magát, igazi közösséget alkottunk, jó volt egymást jobban megismerni. Bízunk benne, hogy jövőre még többen jönnek el gyülekezeti táborunkban, hogy személyesen is megtapasztalhassák milyen áldásos, megújító tud lenni egy ilyen közösen eltöltött hét.

bottom of page