top of page

Balatonszárszói gyülekezeti tábor 2021

Június utolsó hetében indultunk a gyülekezeti táborunkba Balatonszárszóra, a Soli Deo Glória Központba. Nagy örömünkre nem csak gyerekek, fiatalok, hanem családok is eljöttek. Nagyon vártuk már a találkozást, a tavalyi táborozók közül szinte mindenki újra eljött, de új résztvevők is akadtak.

A tábor bibliai témája Mózes története volt, 5 nap alatt jutottunk el Mózes születésétől az egyiptomi kivonulásig.

Ébredés után torna és kocogás következett, majd a finom reggeli után áhítatra gyűltünk össze. A dicsőítő énekek sem maradhattak el, a hét folyamán egyre hangosabban, lelkesebben énekeltünk, éreztük meg a közös éneklés örömét, erejét. A gyerekek korosztály szerint alkottak csoportokat, az idén először külön csapatot alkottak a felnőttek is.

Délelőttönként a csoportfoglalkozáson az életkornak megfelelő szinten mélyültek el a gyerekek a bibliai történetekben. Hétfőn Mózes születése, megmenekülése kapcsán beszélgetünk a gondviselésről, a segítőkről, akiket Isten küldött Mózes megmentésére. Kedden Mózes küldetése az életfeladatainkra hívta fel a figyelmet, hogy milyen fontos felismerni a képességeinket amiket Istentől kaptunk, hogy ezeket kibontakoztassuk, így élhessünk valóban boldog, Istennek tetsző életet. Szerdán következett a 10 csapás története, melynek során az életben bekövetkező veszteségeinkről beszélgettünk. Csütörtökön a páskavacsora és a kivonulás volt a téma, a szabadulás öröme. A hét során készültek alkotások is, plakátokon, só-liszt gyurma szobrokban elevenítették meg a gyerekek a történeteket.

A gyönyörű idő, a meleg Balaton külön ajándék volt a táborozók számára, minden délután vidám fürdőzéssel telt, a győri református gyerekek nevetésétől volt hangos a szárszói strand. Az esti áhitatokon is zenével dicsőítettük Istent, adtunk hálát megtartó szeretetéért.

A hét során volt részünk közös EB szurkolásban, esti balatoni fürdőzésben, és a Ki-mit-tud sem maradhatott el. Az utolsó este a csapatok ismét megmutathatták magukat: Mózes történetét egy adott filmstílusban kellett előadni. Mózes születését a legkisebbek csapata dokumentumfilmként adta elő, jelmezekbe bújva ismertették Egyiptomot, a Nílust, a kosárban úszó Mózest, a fáraó lányát és szolgáit. Mózes elhívását sci-fi stílusban láthattuk: Mózes az űrből érkezett és látta meg az égő csipkebokrot. Az első kilenc csapást horrorfilm stílusban éltük át, ifjaink teljes beleéléssel adták elénk a történetet. A tizedik csapás vígjáték formájában került bemutatásra, jót nevettünk a modern angyalon, aki állandóan eltévesztette a bárány vérével megjelölt ajtókat. A Vörös tengeren való átkelés romantikus filmben elevenedett meg, a tenger szétválása előtti pillanatban, a halál árnyékában kérte meg egy ifjú választottja kezét, és vitte át ölében -száraz lábbal- szerelmét a megnyílt tengeren.

Rengeteg élményt kaptunk az egy hét alatt, nagyon jó volt a gyerekekkel, felnőttekkel együtt lenni, megismerni egymást, a tartalmas beszélgetések, a lelkészeink igei tanítása által sokat gazdagodtunk. Egész héten érezhető volt a táborban a szeretet, Isten jelenléte. A gyerekek kiegyensúlyozott viselkedésén is meglátszott a feszültségmentes, biztonságos légkör, konkrétan érezhettük Krisztus erőterét. Hála érte!
 Szívből reméljük, hogy jövőre még több család, idősebb testvérek is csatlakoznak a táborhoz, így még többen élhetjük át az Isten köré gyűlt közösség örömét, gyógyító erejét.

bottom of page