top of page

Út 2 - évadzáró szeretetvendégség

Június 17-én, csütörtökön megtartottuk az ÚT2 katekézis és bibliakör évadzáró szeretetvendégségét.

Az elmúlt évadban a Heidelbergi Káté kérdés-feleleteit vettük sorra, megismerve azok bibliai alapjait. Minden alkalom lényeges része volt az igeközösség, ahol a testvérek megosztották egymással saját tapasztalataikat, élményeiket, erősödve egymás hite által.

Mindemellett kiváló alkalom volt ez arra, hogy a felmerült kérdéseket megbeszéljük, választ találjunk rájuk. Voltak is kérdések bőven nem csak a hittel és élettel kapcsolatban, hanem a világban zajló eseményekkel, az azokra adandó krisztusi válaszokkal kapcsolatban, egyházközségünkkel, egyházi élettel és történelmünkkel kapcsolatban is.

Az elmúlt évadra is rányomta bélyegét a COVID alatti karantén. Istennek hála, ezen is sikerült felülkerekednünk: az alkalmak egy részét Skype-on keresztül tartottuk. A technika adta lehetőségeket kihasználva így is sikerült igeközösséget tartanunk. Mindenki érezte és tudta, hogy ez mégsem az igazi. Ezért a tilalmak feloldása után amint lehetett, újra személyesen tartottuk alkalmainkat, töretlen közösségben.

A kialakult szokásnak megfelelően az évadot szeretetvendégséggel zártuk kötetlen beszélgetéssel egybekötve. A hangulatot jól jellemzi, hogy az öt órakor kezdődő alkalom nagyjából kilenc óráig tartott. Jó volt együtt lenni, beszélgetni egymással, átélve annak a közösségnek az örömét, aminek a mi Urunk az alapja és Ura.

Szeptembertől folytatjuk azzal az elhatározással, hogy miután a Heidelbergi Káté végére érünk, a testvérek által felvetett témák szerint haladunk tovább.

S.D.G.

bottom of page