top of page

Összefogás a békéért és a háború miatt szenvedők megsegítéséért

Kedves Testvérek!

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt a Magyarországi Református Egyház összefogást hirdetett meg a háború miatt szenvedők megsegítésére. Azért, hogy a segítségnyújtás és gyűjtés szép rendben menjen végbe, kérik gyülekezeteinket, hogy az a Református Szeretetszolgálaton keresztül történjék.

Gyülekezetünktől is ennek megfelelően a követezőt kéri Egyházmegyénk:

1) Imádkozzunk a békéért, ne csak istentiszteleten, hanem külön alkalmakon is. Erre külön alkalmakat fogunk szervezni: kérjük, kövessék figyelemmel a tájékoztatást;

2) Tartsunk gyűjtést gyülekezetünkben úgy, hogy a befolyt pénzadományokat az egyházmegyénken keresztül juttassuk el a Szeretetszolgálatnak. Kérjük ezért, hogy aki anyagilag szeretné támogatni bajba jutott testvéreinket, az adományt a lelkészi hivatalban fizessék be, vagy átutalással egyházközségünk számlaszámára (számlaszámunk: 59300261 - 11029087)

3) Gyűjtsünk tartós élelmiszereket. Kérjük, hogy aki tartós élelmiszert szeretne felajánlani, a lelkészi hivatalba hozza el. Kérjük, az időpontot minden esetben egyeztessük telefonon, hogy az adományokat át tudjuk venni. Mindenféle főzési alapanyag - ami nem igényel hűtést - gyűjthető.

4) Kérjük, hogy aki átmenetileg be tudna fogadni menekülteket, a lelkészi hivatalban jelezze személyesen, vagy bármely elérhetőségünkön. Nem biztos, hogy erre szükség lesz, de álljunk készen minden eshetőségre.

Imádkozzunk együtt Urunkhoz, hogy hozzon békét Ukrajnába és az egész világba.

„Jöjj, Uram, Jézus!” (Jelenések 22, 20)

Elérhetőségek:

telefon: 30/6324 599; 70/3860 125

e-mail: refszabadhegy@gmail.com

További információk:
A MRE honlapján: www.reformatus.hu
Körlevél a dunántúli református gyülekezeteknek: http://www.refdunantul.hu/hir/mutat/23277/

bottom of page