Konfirmáció

A 2020. őszi felkészítő első alkalma:

 

szeptember 21. hétfő, 17:00

A részletes tájékoztató letölthető innen:

Jelentkezés itt:

Tisztelt Szülők! Kedves Testvérek!

Elérkezett az idő, amikor gyermekük elkezdi a felkészülést élete egyik legfontosabb eseményére, a konfirmációs fogadalom letételére.

 

A konfirmációról és a felkészítőről szeretnék részletes tájékoztatást adni, ezért tisztelettel hívom és várom Önöket  szülői értekezletre, amelynek időpontja: 

 

szeptember 18, péntek, 18:00  gyülekezeti terem (József Attila u. 31.)

 A confirmatio – latin  szó. Jelentése: "Jóvá- hagyás; Megerősítés”. Mit hagy jóvá, vagy mit erősít meg a konfirmandus? A keresztségi fogadalmat. Akit gyermek- korában kereszteltek meg, annak a kereszt- séget a szülők és keresztszülők hitvallása alapján szolgáltattuk ki. Ezzel visszavon- hatatlanul Isten Szövetségének tagjává lett. Most elérkezett abba az életkorba, amikor a keresztségi fogadalmat megerősíti, jóváhagyja, azaz ő maga vallja meg hitét és tesz fogadalmat. A hit e szép, felfedezésekkel teli útjához nyújt segítséget a konfirmációs felkészítő, illetve a konfirmáció után az Ifi, amely jelenleg P-Con csoport néven működik gyülekezetünkben.

A konfirmáció

A felkészítést ebben az évben is blokkosítva, két éves felkészítő  keretében tartjuk. A blokkosítás jelentős könnyebbséget és nagy segítséget fog jelenteni gyermeküknek is.   Mit jelent ez? A felkészítőt blokkokra osztva tartjuk meg, amelyek között két-három hét szünet lesz. Egy blokk általában öt-hat alkalomból áll. Ezeket az alkalmakat az elmúlt évhez hasonlóan hétfőnként tartjuk 16.30 órától a gyülekezeti teremben (József Attila u. 31.). A felkészítő elsődleges célja az, hogy a gyermek megismerje Jézus Krisztust, az élő Urat legalább annyira, hogy a konfirmáció alkalmával őszintén és igazságban tudjon hitvallást tenni róla, és elkötelezni magát az Ő követésére, ugyanakkor megismerje református keresztyén hitvallásunkat, életünket.  A család segítségére továbbra is nagy szükség van ezen az úton. Ezért tisztelettel hívom és várom Önöket a szülői értekezletre, és a gyülekezetünk által szervezett egyéb alkalmakra. 

A felkészítő

Miért két év?

Református egy-házunkban a kon-firmációi felkészítő időtartama eredetileg is két év. A két év sokkal jobb lehetőséget biztosít ahhoz, hogy a konfirmandusok nyugodtan, a lényegre figyelve készül-hessenek fel a fogadalomtételre. Mindeközben gyülekezetünket, amelynek közösségében fogják elkötelezni magukat, jobban megismerik, és egymást is jobban megismerve könnyebben kovácsolódnak maguk is egy közösséggé.   A szülői értekezleten, de bármi más megbeszélt időpontban szívesen adok bővebb felvilágosítást.

Győr-Szabadhegyi Református Egyházközség

Vezető lelkész: Szakács Sándor

Segédlelkész: Marton Krisztián

Gondnok: Szendi Péter

9028 - Győr, József Attila u. 31.

Szakács Sándor: +36 30/6324 599

Marton Krisztián: +36 70/3860 125

 

refszabadhegy@gmail.com

  • Grey Facebook Icon
  • Instagram
  • YouTube
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE:

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com