top of page

Kedves Testvérek!

 

Jelenleg a járvány miatt szünetelnek a templomi istentiszteleti közösségek: az istentiszteleteket élőben közvetítjük. Amennyiben a korlátozások megmaradnak a húsvéti időben is, úgy a lenti alkalmakat is templomi istentiszteleti közösség nélkül, családi istentiszteletként tartjuk, amibe a közvetítésen keresztül lehet bekapcsolódni.

 

Az istentiszteletet ugyanúgy, élő közvetítésben fogjuk tartani, ahogy vasárnaponként, az ünnepi istentiszteleti rend szerint:

 

> április 1. Nagycsütörtök:

18:00 - Úrvacsorás istentisztelet

 

> április 2. Nagypéntek:

09:30 - Krisztus kereszthalálának ünnepe

18:00 - Krisztus kereszthalálának ünnepe

 

> április 4. Húsvét vasárnapja:

9:30 - Úrvacsorás istentisztelet

(Ha lehet templomi istentiszteletet tartani, akkor: 14:00 - Győrszentiván - úrvacsorás istentisztelet)

18:00 - Úrvacsorás istentisztelet

 

> április 5. Húsvét hétfő:

9:30 - Úrvacsorás istentisztelet

 

Nagyszombaton a kijárási tilalom miatt idén nem tervezünk virrasztást. Viszont mindenkit szeretettel hívok arra, hogy nagyszombaton 20:00-tól 21:00- ig közvetítésen keresztül összekapcsolódva, családi virrasztásként ünnepeljünk annak az éjszakának estéjén, amelyen Jézus a halálból győztesen visszatért. 

Ha otthoni istentisztelet lesz, akkor a tavalyihoz hasonlóan az úrvacsorát is otthon, az alábbiak szerint lehet megünnepelni, a közvetítésen keresztül összekapcsolódva:

Az úrvacsora módja:

 

  • Az úrvacsorát szintén élő közvetítésen keresztül fogjuk ünnepelni házi istentiszteletek keretében;

  • Az úrvacsora liturgiáját a lelkipásztor vezeti az élő közvetítésen keresztül;

  • Az élő közvetítés által részt vevők házanként, családonként követik a liturgiát – házi istentiszteleti közösséget alkotva;

  • Még az istentisztelet kezdete előtt készítsenek a méltón megterített asztalra annyi kenyeret és bort, amennyi az együtt ünneplők számára szükséges;

  • A családfő – vagy, ha valaki egyedül kapcsolódik be, akkor ő maga – a lelkész vezetésével megtöri a kenyeret és emeli áldásra a poharat;

  • Az úrvacsorai kérdésekre, amit a lelkipásztor tesz fel élő adásban, ugyanúgy mindenki felel fennhangon (nem a lelkipásztornak, hanem a körében lévő családi közösségnek, és Istennek – ha egyedül van, értelemszerűen Istennek);

  • A kenyér és a bor kiosztását a családfő végzi. Aki egyedül van, ő maga veszi a kenyeret és issza meg a bort.

 

A családfő: a férj, édesapa, vagy - ahol rokonokkal van, vagy más gyülekezeti taggal van együtt -, a házigazda. Aki egyedül vesz részt, értelemszerűen ő maga a házigazda.

 

A liturgia pontos menetét a lap alján lévő képre kattintva érheti el.

Kérjük a testvéreket, hogy segítsenek az idősebb testvéreknek abban, hogy be tudjanak kapcsolódni ily módon az úrvacsorai közösségbe.

 

Isten áldása legyen rajtunk!

az élő közvetítés elérhető gyülekezetünk youtube csatornáján:

  • YouTube

az úrvacsorai rend az alábbi képre kattintva érhető el:

Lords-Supper.jpg

a húsvéti örömének nagyszombatra a képre kattintva elérhető:

our-beliefs1.jpg
bottom of page